Thursday, 11 February 2016

Vivix Shaklee Antara Tips Berhenti Merokok

Bagaimana cara ataupun kaedah paling berkesan untuk berhenti MEROKOK?
Semestinya para isteri sangat rimas dengan suami yang kuat merokok. Jadi, apa yang patut isteri buat ye? Macam mana nak tolong encik suami ni.. Sebenarnya apa saja tindakan si isteri ia juga terserah kepada suami.. Walaupun si isteri sudah berbuih mulut menasihatkan suami, tapi kalau suami masih tak mahu berhenti merokok juga apakan daya.. Suami/ perokok sendiri mestilah ada kesedaran untuk berhenti merokok. Mesti ada keinginan untuk berhenti merokok. Ye, memang susah nak berhenti merokok. Siap menggigil satu badan kalau tak dapat rokok satu hari kan. Tapi, percayalah, jika anda ada niat untuk berhenti merokok, Allah akan permudahkan dan tunjukkan jalan.

Jom kita tonton video Berhenti Merokok Dengan Cepat Untuk Selama-lamanya.


Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya from iReach HD on Vimeo.

Tips Berhenti Merokok

1. Hebohkan kepada semua yang anda ingin berhenti merokok

 • Biarkan keluarga dan rakan-rakan tahu keputusan anda untuk berhenti merokok.
 • Dapatkan sokongan daripada mereka agar selalu mengingatkan anda tentang target anda berhenti merokok. 
 • Juga, yang paling penting, mintalah rakan dan keluarga untuk tidak merokok di depan anda dan tidak meninggalkan rokok di sekitar anda.
2. Tetapkan target masa
 • Tetapkan target waktu selama 2-3 minggu bermula saat anda mengambil keputusan untuk berhenti merokok. 
 • Cubalah untuk mengurangkan jumlah rokok yang anda hisap secara berperingkat - peringkat sehinggalah anda tiba ke tempoh masa yang anda sudah tetapkan, anda tidak lagi merokok pada ketika itu.
3. .Elakkan aktiviti-aktiviti yang membuat anda merokok
 • Contohnya, elakkan merokok ketika menonton televisyen, membaca surat khabar, melayari internet, memancing dan lain-lain aktiviti yang mana anda biasa lakukannya sambil merokok. Jika anda tidak kuat untuk melawan godaan, cubalah untuk mengunyah sesuatu makanan, minum susu, makan buah-buahan dan sayuran lebih banyak.
4. Carilah kesibukan
 • Sibukkan diri anda dengan perkara-perkara yang anda suka (contohnya seperti bersukan, berbasikal dll) terutamanya di peringkat awal percubaan anda berhenti merokok dan cubalah untuk tidak membiarkan diri anda merasa bosan sehingga terfikir untuk merokok.
5. Tidur lebih banyak
 • Cubalah untuk tidur lebih banyak dari kebiasaannya. Badan dan minda menjadi penat disebabkan usaha untuk berhenti merokok sehingga memerlukan rehat lebih banyak.
 • Anda juga digalakkan tidur pada waktu kebiasaan anda merokok.
6. Minum lebih banyak air
 • Air membantu dalam menghilangkan racun dari merokok yang telah terakumulasi dalam tubuh anda lebih cepat, sekaligus mengurangi keinginan anda untuk merokok.
7. Kunjungi tempat tanpa asap rokok
 • Cubalah untuk berada lebih lama di tempat larangan merokok, seperti perpustakaan, kedai buku, hospital, dll.
8. Jangan jatuh ke dalam “perangkap satu batang rokok
 • Cubalah untuk menahan godaan untuk merokok “hanya satu batang”. Hal ini untuk memastikan bahawa sekali sahaja anda merokok satu batang maka anda akan merosakkan usaha anda untuk berhenti merokok, karana 1 batang rokok yang berikutnya akan segera menyusul.
9. Cuba gunakan pengganti nikotin

10. Beri penghargaan untuk diri sendiri atas usaha keras anda
 • Hadiahkan diri anda sendiri untuk setiap hari tanpa rokok. Anda boleh membeli hadiah hasil daripada wang yang selalu anda belanjakan untuk membeli rokok.
 • Ataupun, simpan sahaja duit tersebut untuk dibuat tabung percutian.
11. Berfikiran positif
 • Jangan anda fikir berhenti merokok sebagai sebuah pengorbanan. Fikirlah bahawa anda akan dapat lebih banyak manfaat sekiranya tidak merokok.
12. Berhenti merokok – Mulai dari sekarang

Anda sudah membaca tips untuk berhenti merokok dan anda juga ada keinginan untuk melakukannya, kenapa tidak mulakan usaha anda dari sekarang.


Sekali lagi ini adalah pilihan anda …

Berhenti MEROKOK dengan VIVIX Shaklee

Bagaimana Vivix Shaklee memulihkan DNA seorang perokok tegar?

Secara ringkasnya, Vivix Shaklee bertindak dengan cara memulihkan semula struktur DNA dan seterusnya membantu menghasilkan sel-sel yang lebih sihat. Sel-sel yang telah rosak akan dibaiki. Jika anda seorang perokok yang mengidap kanser, vivix membantu membaiki sel-sel kanser ini dengan cara membaiki struktur DNA sel tersebut.


berhenti merokok dengan vivix shaklee

Bagaimana Vivix Shaklee membantu perokok tegar berhenti merokok?

Dengan pengambilan Vivix Shaklee selama 2 minggu secara berterusan, InshaAllah boleh berhenti merokok untuk selama-lamanya. Vivix Shaklee akan menyebabkan anda secara automatik tidak mahu merokok lagi sebab setiap kali anda merokok, rokok tersebut akan rasa pahit. Ini bermakna sel-sel badan anda sendiri akan menolak rokok secara automatik. Bukan itu sahaja, dengan pengambilan Vivix Shaklee, anda bukan sahaja boleh berhenti merokok, bahkan anda juga akan bertambah berseri dan nampak muda. Kenapa? Sebab Vivix Shaklee merupakan antioksidan yang sangat berkesan untuk membuatkan anda nampak 20 tahun lebih muda. Menarik kan???

Harga rokok

Setahu saya sekotak rokok premium 20 batang berharga RM17. Dah katanyer perokok tegar, sehari maybe sekotak kot. Kalau nak jimat, maybe boleh tahan 2 hari. Tu belum kira ada yang jenis suka mengepow rokok member kan.

RM 17 x 30 hari = RM510 sebulan (WOW!!!!)

RM 510 x 12 bulan = RM6120 setahun (WOWOWOWOW!!!!)

Testimoni 1
 ************

 Testimoni 2
***************

  Testimoni 3
   **************

Berminat untuk dapatkan VIVIX Shaklee/ sebarang pertanyaan boleh terus hubungi saya seperti maklumat di bawah. Konsultasi PERCUMA akan diberikan.

Untuk pembelian terus secara online boleh klik " ORDER SEKARANG"


 Set Henti Rokok Shaklee


sms/ whatsapp: 014-8444220
Fb Page: Pakarvitamin. Com
COD Area: Gambang - Taman Tas - Kuantan - Pekan

Penghantaran Menggunakan Poslaju Ke Seluruh MalaysiaNo comments :

Post a comment