Monday, 5 October 2015

Tips Kurus Selepas Bersalin Elak Orang Ingat Kita Mengandung Lagi.

Ramai dikalangan wanita yang tercari-cari Tips Kurus Selepas Bersalin. Kebanyakkan wanita yang baru lepas bersalin sangat risaukan bentuk badan mereka samada kembali ke bentuk asal atau sebaliknya. Bahagian yang paling membimbangkan para ibu lepas bersalin ialah bahagian perut yang membuncit. Tak ramping lagi seperti zaman anak dara dulu.

Baju-baju sebelum mengandung semua dah tak muat lagi. Ada yang terpaksa membeli baju lain yang saiznya lebih besar. Sangat stress dengan keadaan macam ni. Tahap keyakinan diri makin rendah. Bila menghadiri mana-mana majlis, mula mengelakkan diri daripada bergambar bersama kawan-kawan. Takut nampak gemuk!!!


Macam mana nak atasi masalah berat badan dan bentuk badan yang dialami oleh kaum ibu-ibu ni ye.. Nak kurangkan makan, risau pulak susu badan jadi kurang. Nak ambil pil pelangsing di pasaran bimbang pula ianya merbahaya kepada bayi dan kesihatan ibu. Akibat dari mengamalkan pil pelangsing, penghasilan susu badan akan merundum dan kepekatan susu semakin cair dan juga kurang nutrisi.

TIPS KURUS 1: RILEKS. TIDAK STRESS
===========================
Untuk kembali ke bentuk/berat badan asal bukan satu perkara yang mudah. Tetapi ianya bukan sesuatu yang mustahil untuk dilakukan. Jadi para ibu harus bersabar, tenang dan perlu berusaha bersungguh-sungguh untuk dapatkan bentuk badan yang ideal.

TIPS KURUS 2: SUSUKAN ANAK SECARA EKSLUSIF
===================================
Menyusukan anak adalah perkara yang paling menguntungkan ibu. Ibu disarangkan menyusukan anak secara ekslusif sekurang-kurangnya selama 6 bulan. Susu ibu bukan saja berkhasiat untuk anak malah dengan menyusukan anak juga boleh membuatkan kita kurus secara semulajadi. Ia membantu badan kita membakar kalori iaitu kira-kira sebanyak 500 kalori sehari. Sangat mudah kan nak kurus?

TIPS KURUS 3: PENGAMBILAN AIR YANG MENCUKUPI
======================================
Pengambilan air yang mencukupi sangat penting bagi melancarkan fungsi organ dalam badan kita. Biasakan diri untuk mengambil air yang mencukupi untuk keperluan badan kita.

Formula:
25 kg berat badan = 1 liter air yang diperlukan dalam sehari.
50 kg berat badan = 2 liter air
75 kg berat badan = 3 liter air

Minum banyak air boleh mengelakkan badan kita daripada dehidrasi.

TIPS KURUS 4: SARAPAN PAGI
======================
Sarapan pagi membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam badan kita. Apabila kadar metabolisme meningkat, pembakaran tenaga akan berlaku lebih cepat dan banyaklah kalori yang dibakar.

TIPS KURUS 5: PENGAMBILAN SERAT
==========================
Pengambilan serat seperti sayur-sayuran dan buah-buahan sangat penting bagi ibu berpantang. Ianya akan memudahkan proses penghadaman dalam perut dan melancarkan proses perkumuhan (pembuangan)

TIPS KURUS 6: PENGAMBILAN SUPLIMEN SEMULAJADI
======================================
Pengambilan makanan harian kita mungkin ade yang tidak lengkap dari segi kandungan nutrisinya. Jadi di samping amalan bersenam, ibu berpantang juga boleh mengambil supliment kurus Shaklee sebagai perangsang untuk membantu proses untuk ibu-ibu kurus.

Jom kita tonton video ni. Pengambilan supliment Shaklee sangat membantu beliau merealisasikan impan beliau.Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

SET KURUS IBU MENYUSU
====================

Risau dengan bentuk / berat badan anda? Jadi, jangan berlengah lagi. Jangan biarkan orang menyangka anda mengandung lagi padahal anda tidak mengandung pun. Cepat bertindak dari sekarang. Buktikan pada orang di luar sana yang anda pun boleh CANTIK! Boleh KURUS!

Hubungi saya segera!!!

sms/whatsapp: 014-8444220No comments :

Post a comment