Tuesday, 6 October 2015

Punca Dan Cara Mengatasi Anak Selalu Demam, Batuk Dan Selsema Berpanjangan

Kanak-kanak biasanya mudah dijangkiti demam, batuk, selsema dan juga penyakit berjangkit lain terutamanya kanak-kanak di taska(pusat asuhan kanak-kanak). Perkara ini mencetuskan kerisauan kepada ibu bapa terutamanya yang berkerja yang mana terpaksa menempatkan anak-anak mereka di taska. Lebih-lebih lagi, sistem imun dalam badan kanak-kanak tidak sekuat sistem imun orang dewasa. Jadi, sangat mudah untuk mereka dijangkiti penyakit terutamanya penyakit yang mudah berjangkit.Apakah Sistem Imunisasi Badan?
========================
Sistem imun ialah sistem daya tahan penyakit. Imun badan ini berfungsi menyerang bakteria dan virus jahat yang cuba bertapak dalam badan kita. Imun badan boleh lemah jika kesihatan tubuh badan tidak dijaga dengan baik.

Punca Sistem Imunisasi Anak Lemah
==========================
  • Pemakanan yang kurang berzat (kurang sayuran dan buahan) - Ibu bapa bekerjaya sering terlibat dalam memberikan anak-anak makanan segera seperti sosej, KFC, McD, roti canai segera, kuih muih segera seperti karipap dan sebagainya. Begitu juga dengan makanan di tadika dan di sekolah. Tanpa disedari inilah salah satu punca anak kerap sakit.
  • Persekitaran yang kurang bersih - Cuba anda periksa bahan-bahan pembersih pinggan mangkuk termasuk sabun botol susu dan bekas makanan anak, pencuci tandas dan bilik air, pencuci lantai, pencuci pakaian dan semua bahan-bahan pencuci harian dalam rumah. Adakah ianya daripada bahan yang semulajadi dan bebas kimia? Percaya atau tidak, ramai yang tak perasan bahan-bahan inilah yang sebenarnya menjadi punca utama anak-anak kerap sakit.
  • Sentiasa terdedah kepada punca-punca jangkitan (di taska, tadika dan di sekolah)
  • Kurang vitamin tertentu contohnya seperti vitamin C.
  • Kurang tidur atau tidak tidak lena ( kajian menunjukkan kanak-kanak yang kurang tidur mudah terdedah kepada jangkitan penyakit)
  • Stress dengan keadaan sekeliling.
  • Pencemaran udara - Seperti jerebu, asap rokok dan lain-lain lagi.
  • Kurang minum air - Air sangat penting untuk melancarkan fungsi organ dalam tubuh kita. Bila kekurangan air maka mudahlah untuk kita menjemput penyakit.
  • Kurang bersenam - Bila kurang bersenam, badan tidak mengeluarkan peluh. Jadi, badan tidak sihat. Tambahan pula, kanak-kanak zaman sekarang lebih leka dengan permainan di gajet-gajet canggih masa kini. Maka kuranglah aktiviti bersenam dalam kehidupan seharian mereka.


Cara Mengatasi Anak Yang Mudah Dijangkiti Demam, Selsema dan Batuk
===============================================

1. Jaga pemakanan anak - Pastikan anak mendapat makanan yang berkhasiat di rumah dan juga di taska. Elakkan makanan ringan / makanan yang kurang berkhasiat. Pengambilan supliment sangat penting untuk menyokong kesihatan anak-anak.

2. Persekitaran - Persekitaran yang bersih juga turut membantu dalam memastikan kesihatan anak-anak terjamin. Disamping itu juga, penjagaan kebersihan botol susu anak-anak juga sangat penting. Terutamanya kebersihan pada puting susu anak.


3.Sistem Imun - Sistem imunisasi yang lemah menyebabkan anak mudah dijangkiti penyakit. Sistem imun yang baik diperlukan untuk melawan jangkitan dan virus yang merebak dan menyerang anak anda. Oleh itu, bekalkan anak anda dengan nutriferon agar sistem imun anak anda dapat diperbaiki.

Cadangan Supliment Untuk Kesihatan Anak-Anak Anda
========================================

1 .Vitamin C chewable – Disamping meningkatkan imunisasi,vitamin C ini juga menguatkan tulang,gigi dan gusi kanak-kanak. 
2. Meal Shakes – Mengandungi sumber protein dengan 19 vitamin dan mineral tambahan semulajadi. Ia juga mengandungi 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh yang baik untuk pertumbuhan dan perlindungan yang baik. Sumber kalsium yang tinggi serta kaya dengan fiber dan protein.

3. Omega Guard – Selain membantu perkembangan sel-sel saraf otak, minyak ikan terbaik dunia ini juga membantu meningkatkan imunissi kanak-kanak.

4. Nutriferon – Bertindak meningkatkan interferon semulajadi badan sekaligus menguatkan tindak balas imun badan.Untuk kanak-kanak, sila dapatkan nasihat untuk dos yang berpatutan.

Jemput tonton video perkongsian dari ibu-ibu yang prihatin. Semoga ianya memberi manfaat kepada kita semua


Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT? from iReach HD on Vimeo.

Jadi, sebagai ibu bapa yang sayangkan anak kita perlu bijak mengatur dan memilih apa yang terbaik untuk anak-anak tersayang. Jadilah ibu bapa yang perihatin tentang kesihatan anak-anak demi masa depan mereka.

Hubungi saya untuk dapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA dan untuk dapatkan makanan tambahan untuk anak-anak.

Sekiranya anda berminat untuk atasi masalah anda dengan segera, anda bolehlah dapatkan Set Kanak-kanak ni dengan segera. Hubungi saya seperti di bawah. Nak lagi cepat anda boleh terus buat pembelian secara online dengan hanya klik pada butang "Order Sekarang"

 Set Imun Anak

Hubungi saya:

sms/ whatsapp: 014-8444220
Fb Page: Pakarvitamin. Com
COD Area: Gambang - Taman Tas - Kuantan - Pekan


Penghantaran Menggunakan Poslaju Ke Seluruh Negara
No comments :

Post a comment