Sunday, 1 March 2015

Zinc Complex

Kelebihan dan Kebaikan Zinc Complex Shaklee

Saya mula berkenalan dgn Zinc Complex ni sejak melahirkan puteri ke dua saya Insyirah Husna...dan....... sekarang ni dah jadi BFF dah dengan Zinc Complex ni...hihihiSaya ambil Zinc ni sebab saya mengalami masalah keguguran rambut yang teruk..Alhamdulillah..sejak amalkan zinc complex ni rambut saya dh xgugur seteruk dulu lagi..Sebenarnya tidak ramai yang tahu akan kelebihan dan kebaikan Zink. Hari ini saya ingin share dengan anda kebaikan Zink Complex Shaklee.
Kod Produk:11009 (120 tablet)

  • Zink ialah mineral penting yang terkandung dalam setiap sel tubuh kita. 
  • Ia mengaktifkan tindakan hampir100 jenis enzim, iaitu bahan-bahan pencetus tindak balas biokimia dalam tubuh anda.
  • Menyokong dan Mengekalkan Kesihatan
  • Zink Complex Shaklee membekalkan zink, bahan utama untuk kesihatan yang sempurna dan amat diperlukan untuk metabolisme karbohidrat, lemak dan protein. 
  • Zinc Complex juga merupakan sumber kalsium yang berkualiti untuk kesihatan keseluruhan badan anda.
  • Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosus sistemik hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kelebihan dan Kebaikan Zinc Complex Shaklee

1) Meningkatkan sistem imun – membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit. 

2) Diabetis – membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin. 

3) Kanser prostat – pengambilan zink dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%. 

4) Ovulasi wanita – wanita memerlukan zink untuk ovulasi. Zink juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya.

5) Memperbaiki radang kulit – Pengambilan zink dapat memperbaiki radang kulit seperti  jerawat. 

6) Jerawat – Zink bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zink juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat. 

7) Kelesuan kronik 

8) Mengekalkan deria bau – Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif 

9) Kemampuan seks lelaki – zink yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma 10) Gugur rambut / botak – zink mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel 

11) Membentuk kolagen – Zink membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ. 

12) Penyembuhan luka yang cepat – zink mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergy 

13) Rabun malam 

Zink / Zink  Complex Shaklee adalah suatu khazanah lelaki Zink di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zink memainkan  peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut. Oleh yang demikian, zink amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.  

Dengan harga serendah RM33 /120 biji ianya amat berbaloi untuk anda.
Tunggu ape lagi..jom order dengan saya..

sms/whatsapp: 014-8444220


No comments :

Post a comment