Sunday, 7 December 2014

BASIC H SHAKLEE?? APA TU?? - 1001 kegunaan, belum cuba tak tahu..dah cuba terus jatuh cinta!

Ramai batul yang bertanyakan kepada saya.." Syu..Basic H tu apa??" ok jom baca..saya nak celoteh sikit pasal Basic H.
Ibu2 juga boleh rendamkan tuala kecil dalam satu bekas air dan di tambahkan setitik Basic H untuk dilekapkan pada dahi, ketiak, celah kangkang dan mana2 pelipat baby untuk mengurangkan panas badan. 

Saya pula suka mandi dengan Basic H sebab nak hilangkan rasa2 gatal badan dan ruam2. (org tua pun ada ruam juga tau..hehee) Selain itu..saya juga guna untuk cuci bilik air, lap tingkap, lap dinding dapur dan mop rumah. Mmg best!! Serius!! cuba dulu baru tahu..mmg tak berminyak..lepas saya lap dinding yang berminyak tu..saya rendam tangan saya dengan Basic H, hilang kesan2 minyak dekat tangan saya. Lepas ni kalau nak mop dapur guna Basic H dulu..baru mop dengan Ajax(nk suruh wangi)..dapur tak berminyak langsung..sedap je kaki nak pijak" 

Beberapa kegunaan Basic H untuk kita..

Ketika kecemasan

Sekilas fakta:  
  • Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. 
  • Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. 
  • Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. 
  • Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan. 
  • Tapi dengan BASIC H.. anda selamat. Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda
No comments :

Post a comment