Monday, 14 September 2015

TIPS PUJUK HATI ISTERI YANG MERAJUK.

Mengikut kajian, orang perempuan lebih sensitif dan mudah tersentuh hatinya dari lelaki. Maka tak hairanlah ramai para isteri diluar sana yang merajuk dalam mengharungi rumahtangga. Agaknya kenapa mereka merajuk yer...tentu ada benda yang mereka tak puas hati tu...



Ah sudah… Bila dah jadi macam ni, apa yang boleh si suami buat untuk memujuk si isteri ni. Mulut dan mula muncung. Kalau hari-hari banyak cakap, hari tu tak byk cakap, tanya 1, jawab 1 jer. Mesti sunyi kan bila si isteri dah jadi macam tu?

Tips Nak Pujuk Hati Isteri
**********************
  1.  Cuba bercakap dengan dia dengan baik (ayat memujuk), walaupun dia tak layan.
  2. Mintak maaf kalau anda yang buat salah. Ape lah sangat sesekali anda buang ego anda untuk mintak maaf dgn isteri tercinta. Tetapi kalau isteri anda yang salah, anda sebagai suami cubalah memberi nasihat dengan berhemah kpd isteri..Insyaallah dia boleh terima nasihat anda ;)
  3. Peluk dan Cium isteri anda. Dia mudah “LAYU” dengan pelukan dan ciuman suami.
  4. Buat kejutan. Bagi hadiah!!! Hihihi... sape yang tak suka kalo dapat hadiah..Nak-nak dapat hadiah benda yang dah lama diidam-idamkan.
  5. Ajak pegi shopping..Heee...perempuan dan shopping memang x dapat dipisahkan. Bila dah shopping tu dah lupa la yg die tengah merajuk tadi.
  6. Ajak pegi bercuti..- idea bercuti ni pun menarik..Bawalah pasangan anda bercuti ke destinasi favourite die..
Mengekalkan kebahagiaan rumah tangga tidak semudah yang disangka sekiranya pasangan tidak mengetahui asas kepada kebahagiaan

Ketahui Tips Rumah Tangga Bahagia pada entri akan datang ;)

6 comments :

  1. Bismillah,

    bestnya tips nak pujuk isteri merajuk.
    saya suka tips no 3 dan 6...:)

    ReplyDelete
  2. Semua tips tu suami patut ikut...kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..untuk isteri tercinta la katakan...

      Delete
  3. waa yang no 6 tu cam menarik kan . honeymoon lagi .. hihihi

    ReplyDelete
  4. Tips yang paling best No.5. Ajak pergi shopping pastu suami bayar. hihihi

    ReplyDelete