Sunday, 22 March 2015

BENGKEL NUTRISI SHAKLEE 2015

PENGALAMAN PERTAMA SAYA MENYERTAI BENGKEL NUTRISI SHAKLEE
***************************************************************

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Hai..sy nak share pengalaman join Bengkel Nutrisi Shaklee..Hihihi...
Maklumla 1st time join la katakan..Sebelum ni dh ade 1 kelas yg sy terlepas..kelas kt Kuantan.. tp saya kt kampung masa tu..Suami je yg ade kt Kuantan.. So sy minta en.suami yg pergi...

Kelas Shaklee ni jarang ade kt Kuantan..So bila mak shaklee sy bgtau ade buat kt Kuantan, cepat2 la sy nk registerkan diri...hihi..Aritu sy minta tolong kawan yg registerkan nama sy sekali..Tapi kesian die..last2 minute die xdpt join bengkel ni..Alhamdulillah..dapat juga sy menghadiri bengkel kali ni..Baby Husna saya hantar ke Taska dan alongnya Abi die yg jaga..Untung la dapat suami yg memahami..;)

Bengkel Nutrisi 2015 kali ni bertempat di Sri Manja Boutique Hotel, Indera Makkota, Kuantan pada 21 Mac 2015..Kelas mula dr jam 10pg dan tamat pd jam 5ptg..Untuk Bengkel Nutrisi Shaklee 2015, Nurul adalah speaker sepanjang bengkel berlangsung. Nurul adalah Nutritionist Shaklee.

Pukul 1 tengahari kami semua diberi masa selama 1jam untuk lunch dan solat di hotel tu. Alhamdulillah..kenyang juga lah makan kt situ...hahaha..Bengkel tamat pd pukul 5 petang..diakhiri dengan sesi penyampaian sijil dan bergambar bersama semua peserta bengkel..

Buku Nota
Bengkel Nutrisi Shaklee ni banyak membincangkan tentang produk-produk Shaklee secara general. Barulah saya tahu yang Shaklee ada 27 suplemen kesemuanya! Sebelum ni tak pernah terfikir pun nak kira. 

Dan apa yang membuatkan saya semakin jatuh cinta dengan Shaklee bila dapat tahu sebanyak 350 ujian klinikal dijalankan ke atas setiap RAW MATERIAL  sepanjang tahun untuk memastikan kualiti dan keberkesanannya terjamin. Kalau dalam satu suplemen tu ada 15 bahan mentah, semua 15 bahan mentah tu akan diuji dahulu sebelum diproses menjadi suplemen. Rupa-rupanya Shaklee sangat mementingkan kualiti setiap produk suplemennya. Patutlah dengan beraninya Shaklee melaungkan keistimewaannya sebagai SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN dan SENTIASA MESRA ALAM!

Antara pengisian sepanjang bengkel:
  • sesi perkenalkan diri..(siapa yg volunteer tampil ke depan perkenalkan diri dpt hadiah..haha..best la pulak..)
  • penerangan tentang produk Shaklee oleh Nutritionist Nurul..memang best sangat sbb sebelum ni sy xtahu sngt ttg produk ni..xsempat nk baca dlm buku shaklee tu..huhu..
  • Sepanjang bengkel sy xsempat pn nak menguap/mengantuk sebab penyampaian info2 yg sangat berguna utk kesihatan kita semua.
  • Ada juga Cik Nurul buat game (mcm game kotak beracun tu..)siapa yg dpt kotak tu die kena jawab soalan..soalan berkaitan produk Shaklee la..haha..tp sy xdpt pula kotak tu..teringin jgk nk jwb soalan..kehkehkeh..Peserta yg dpt jwb soalan dgn betul dpt hadiah...
  • Akhir sekali..ade UJIAN utk semua peserta bengkel..Ujian tersebut ade 25 soalan...Haaa..Hanya 22 soalan je yg sy dpt jawab dgn betul...Salah 3....Ayoyo!!!
    Tarraaaa!!! Syuhada dapat hadiah OsteMatrix..sbb dpt jwb 22 soalan dengan betul..
    Kawan sebelah dpt jwb 24 betul..die dpt 3 hadiah (OsteMatrix, Chewable Vita C & beg Shaklee)
  • Penyampaian sijil

Antara info2 yg saya baru tahu hari:

  • Info2 tentang produk-produk Shaklee

  • Vita-Lea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asal perkataan vitamin adalah “VITALIZE-MINERAL“ dan di singkatkan menjadi VITAMIN.

  • Syarikat pertama di dunia yang memperolehi pensijilan Climate Neutral kerana mengimbangi sepenuhnya pembebasan karbon dioksida 100% pada tahun 2000.




Istimewa bisnes ini berbanding bisness lain. Tiada perjumpaan larut malam. Tidak perlu ketuk pintu rumah orang buat demo dan tak perlu modal besar. Tiada isu headhunting. Tidak perlu ketepikan anak dan suami. Semua ilmu dan bisness coaching di jalankan secara online. Whatapps, sms, group, fb. Kami di ajar menggunakan kemudahan online 100% nak maksimumkan penggunaan hp canggih yang kami ada.

Jika anda nak dapatkan produk SHAKLEE boleh hubungi Syuhada ye.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
Fb: Tuan Syuhada Tuan Mohamad
Fb Page: Vitamin Oh Vitamin
sms/whatsapp: 014-8444220 (Syuhada)

2 comments :

  1. bismillah,

    bisnes yang membentuk bakat dan kredibiliti anda...jom sertai segera...!!!

    carehappytips.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu Farah..banyak ILMU yg kita belajar melalui bisnes ni...
      SIHAT rohani & jasmani ;)

      Delete