Sunday, 28 December 2014

Nak Cepat Hamil??- Vitamin Kesuburan

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera..
Anak merupakan salah satu anugerah yang tak ternilai drpd Allah kpd hambanya..Semua pasangan suami isteri ingin cahaya matanya sendiri bukan..
Namun x semua yg berpeluang utk itu..Kita sebagai hambaNya hanya mampu berIKHTIAR, berDOA & berTAWAKKAL kpd Allah pencipta sekalian A'lam..
Secara jujurnya, saya dapat menyelami perasaan seorg wanita iaitu isteri yg terlalu menginginkan "zuriat" a.k.a anak..

Meh sini sy nak share cket tips2 nak cepat hamil:
  1. Awak download la application "My Days" kat smartphone tu..
  2. Kena bincang dengan suami terlebih dahulu, bg yang belum ada baby lg, of course la x payah bincang sbb dah tentu2 kalian berdua nak baby kan.. Bagi yg dh ada 2-3 org anak, jika plan nak tambah ahli baru..mesti bincang dgn suami..tanya pendapat suami dahulu..
  3. Mula makan folic asid dr awal lg contohnya: B-Complex Shaklee
  4. Banyakkan bersedekah. Cara ni sangat2 ajaib...sebab semua kesulitan & kesusahan yg kita alami dpt dibersihkan dgn bersedekah..Jadilah seorang yang pemurah..
  5. Redha. Setiap usaha yang kita lakukan mesti ada yg berjaya dan ada yg gagal..dan bila dh gagal tu kita jgn la terus give up...usaha lg sampai berjaya..muhasabah balik mana silapnya..
  6. Selalu doa dan solat hajat mohon rezeki drpd Allah.
Disini sy ada cadangan supplimen utk meningkatkan lg kesuburan suami isteri..Kesihatan adalah faktor paling utama utk kita hamil...Berusaha dan beriktiarlah dulu..;)


Isteri
ESP
Vitalea
B complex
Vitamin C
Alfalfa (hanya option terutama yg sakit bila bersama)
GLA jika period tak regular

Suami
ESP
Vitalea
B complex
Vitamin C
Vitamin E
Zinc Complex

Vitamin Kesuburan


Vitamin E
Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.

Zinc Complex
Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid).

Alfalfa
Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).

GLA Complex
Membantu mengatasi masalah haid tidak teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti.

CoQHealth
Meningkatkan kualiti sperma suami & meningkatkan tenaga





Kita merancang, Allah jua yang menentukan segala...tapi kita perlu berusaha..

Sekiranya anda berminat utk mendapatkan supplimen Shaklee dgn harga istimewa, boleh lah hubungi sy Syuhada 014-8444220..

No comments :

Post a Comment