Wednesday, 10 December 2014

B-Complex Untuk Kesihatan Yang Baik

Pernah dengar orang cerita pasal vitamin B tak? Tak pun orang panggil B-complex. Akak sebelum ni kan tak pernah tahu dan tak pernah ambil tahu pun pasal B-complex ni. Masa belajar sains kat sekolah dulu ada la dengar juga. Tapi sekadar baca dan hafal je..hihihi Teruk betul kan..(Jangan tiru perangai akak ye adik-adik)

Akak ambil tahu tentang b-complex ni sejak akan mengandung anak pertama. Ye lah kan, b-complex ni lah antara vitamin yang wajib diambil oleh ibu-ibu mengandung. Haa.. sejak daripada ni lah akak pun study lah tentang khasiat b-complex ni.

Siapakah yang perlu mengambil vitamin B Complex Shaklee?

  • Ibu yang menyusukan
  • Ibu yang hamil
  • Ibu yang sedang berpantang
  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik dan sihat
  • Mereka yang ingin mendapatkan anak
  • Mereka yang mengalami masalah migrain
  • Mereka yang mengalami alahan/eczema
  • Mereka yang mengalami masalah rambut
  • Mereka yang ingin mengawal paras kolestrol
Apakah yang akan berlaku jika kita kekurangan vitamin B?

Kekurangan vitamin B Complex boleh menyebabkan:

  • Lemah sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. 
  • Pembentukan sel abnormal
  • Mengakibatkan anemia
  • Masalah depresi (tekanan perasaan)
  • Kehilangan daya memori
  • Cepat letih
  • Sesak nafas
  • Insomnia
  • Kurang fokus dan konsentrasi
  • Mudah tersinggung
Apakah kelebihan vitamin B Complex dari Shaklee?

Terdapat banyak kelebihan yang terdapat di dalam B Complex Shaklee. Antaranya:

  1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  6. Mencegah stress.
  7. Menguatkan antibodi tubuh.
  8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  11. Mencegah anemia.
Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk kanak-kanak?

  1. Merangsang pertumbuhan.
  2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
  3. Memberikan tambahan tenaga.
Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk orang dewasa?

  1. Menambah tenaga.
  2. Mengurangkan stress.
  3. Melambatkan proses uban di rambut.
  4. Membantu meningkatkan konsentrasi.
Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk ibu mengandung?

  1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
  2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).
  3. Membekalkan asid folik yang sangat penting utk mengelakkan kecacatan janin
Untuk dapatkan b-complex yang diyakini selamat dan semulajadi, anda bolehlah hubungi saya (Pengedar Shaklee ID: 1172037) Pn. Syuhada.

Hubungi saya seperti di bawah. Nak lagi cepat anda boleh terus buat pembelian secara online dengan hanya klik pada butang "Order Sekarang"

 B complex

Hubungi saya:

sms/ whatsapp: 014-8444220
Fb Page: Pakarvitamin. Com
COD Area: Gambang - Taman Tas - Kuantan - Pekan


Penghantaran Menggunakan Poslaju Ke Seluruh Negara



No comments :

Post a Comment