Saturday, 4 February 2017

ATASI MASALAH BADAN LETIH LESU DAN SELALU KEPENATAN DENGAN SET TAMBAH TENAGA ( ENERGY BOOSTER )

Pernah tak anda merungut keletihan, kelesuan, tak terdaya nak buat apa-apa kerja dah? Ya. Masalah ini sering kali kita dengar. Ramai yang merungut kepenatan walaupun umur masih muda. Yang dah berumur apatah lagi kan. Jadi, apa tindakan kita untuk pastikan masalah letih lesu seperti ini tidak berlaku lagi. Semestinya semua orang mahukan yang terbaik. Mahukan badan yang cergas bertenaga walaupun sibuk dengan urusan kerja seharian.

Jom kita tengok dulu video ni.


Atasi Badan Letih Lesu Setiap Kali Travel. Say NO to Panadol or MC Lagi Dah! from iReach HD on Vimeo.

Jadi, apa tindakan anda untuk atasi masalah sering kepenatan dan keletihan itu? Saranan saya, perkara paling utama yang perlu anda titik beratkan ialah soal pemakanan dan gaya hidup yang sihat. Kedua-dua faktor ini sangat penting. Selain daripada itu, anda juga disarankan untuk mengambil makanan tambahan (suplimen semulajadi yang diyakini selamat dan berkesan) untuk membantu anda mengatasi masalah keletihan ini.

Antara makanan tambahan yang saya cadangkan ialah dengan mengamalkan pengambilan suplimen daripada produk Shaklee.


Antara produk Shaklee yang dicadangkan untuk membantu anda dapatkan tenaga extra ialah:

1) ESP (Energizing Soy Protein) 
  • Non GMO soy protein yang sihat dan mampu menjana tenaga berterusan.
  • Sifatnya yang rendah glisemik memberikan rasa kenyang yang lama.
  • Pengambilan ESP bersama susu dan kurma memberikan tenaga dengan segera untuk lebih proaktif sepanjang hari.
2) Vitalea Iron Formula 
  • Mengandungi 28 jenis mineral dan vitamin yang dirumus khas untuk memenuhi keperluan mikronutrient bagi orang dewasa.
  • Dilengkapi dengan zat besi untuk pembentukan lebih banyak sel darah merah, mengelakkan anemia dan meningkatkan kandungan HB dalam darah.
  • Mengandungi magnesium, kalsium, fosforus, vitamin C dan Vitamin D yang menyokong kesihatan tulang. 
  • Membantu meningkatkan tahap kesihatan sekiranya diambil secara berterusan. 
3) B Complex 
  • Merupakan vitamin anti stress yang membantu individu menjadi lebih tenang dengan kandungan 8 vitamin B penting untuk keperluan harian.
  • Vitamin B1, B2, B3, B6, Biotin dan asid pantotenik mambantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga manakala asid folik dan B12 membantu pembentukan sel darah merah dalam tubuh.
4) Vitamin C 
  • Vitamin C Sustained Release 
  • Seperti vitamin B, vitamin C juga mudah larut dan musnah dalam badan. 
  • Bekalan vitamin C berterusan amat penting untuk menyokong proses dalam badan seperti kesihatan tulang, gusi, gigi dan kesihatan keseluruhan. 
  • Individu yang sentiasa letih, lesu, penat dan tidak bermaya mungkin disebabkan oleh kekurangan vitamin C.
5) Performance Drinks
  • Minuman isotonik semulajadi yang rendah sodium dan gula. 
  • Ia juga mengawal dan mengurangkan kehilangan bendalir yang boleh menyebabkan badan cepat letih dan mengelakkan penyahhidratan. 
  • Ia juga dapat mengekalkan kelembapan kulit.
Peredaran masa yang sangat pantas memerlukan kita bertindak segera untuk mengatasi sebarang masalah. Jadi masalah kepenatan ini tidak boleh dibiarkan berlanjutan kerana ianya akan mengganggu kehidupan kita seharian. Banyak kesan dan banyak perkara yang tidak dapat dilakukan sekiranya badan kita sentiasa letih lesu.

Ketahui Punca Badan Lemah, Cepat Letih dan Cepat Mengantuk Serta Tips Mengatasinya.


Oleh itu, anda tunggu apa lagi? 

Dapatkan vitamin Shaklee segera bagi memastikan anda kekal sihat bertenaga dan proaktif sepanjang hari. Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.


Sekiranya anda berminat untuk atasi masalah anda dengan segera, anda bolehlah dapatkan Set Tenaga ni dengan segera. Hubungi saya seperti di bawah. Nak lagi cepat anda boleh terus buat pembelian secara online dengan hanya klik pada butang "Order Sekarang"


 Set Tambah Tenaga

Hubungi saya:

sms/ whatsapp: 014-8444220
Fb Page: Pakarvitamin. Com
COD Area: Gambang - Taman Tas - Kuantan - Pekan


Penghantaran Menggunakan Poslaju Ke Seluruh Negara





Saturday, 3 December 2016

Tips Tingkatkan Tenaga Supaya Sentiasa Digelar SuperMak!

Ramai ibu-ibu di luar sana merungut kepenatan dengan tugasan harian yang mereka lakukan. Mahu ke tak, dah memang menjadi tanggungjawab mereka menguruskan rumahtangga, menguruskan makan pakai anak-anak dan suami. Tambahan lagi, bagi ibu-ibu yang bekerja. Mereka terpaksa menguruskan rumahtangga di rumah dan menyelesaikan juga kerja-kerja di pejabat.

Ada juga di kalangan ibu bekerja yang merungut kepenatan, badan menjadi letih lesu dan tidak bermaya dan ada juga yang bila pulang dari kerja memang dah tidak larat untuk buat apa-apa tugasan di rumah.

Bagaimana nak hasilkan kerja yang berkualiti kalau badan kita sentiasa lemah dan penat? Ada juga di kalangan ibu yang mengutamakan kerja dan tanggungjawab mereka tanpa mempedulikan kesihatan mereka yang makin terjejas. Tindakan seperti itu adalah tidak wajar sama sekali. Ibu mestilah bijak menguruskan tanggungjawab harian dan dalam masa yang sama perlu juga menitik beratkan kesihatan diri mereka.


Ketahui Punca Badan Lemah, Cepat Letih dan Cepat Mengantuk Serta Tips Mengatasinya.

  1. Tidak Mengambil Sarapan Pagi - sarapan pagi wajib diambil untuk bekalan tenaga kita sepanjang hari. Ambillah sekurang-kurangnya beberapa keping roti dan minumlah susu pada waktu pagi. Kalau nak lagi mudah, Goncang je ESP dalam guna shaker Shaklee tu. Sedap juga tau!
  2. Tidak Cukup Tenaga - Makan terlalu sedikit dengan alasan nak jaga badan juga menyebabkan anda lemah. Anda sepatutnya jaga badan dengan pengambilan makanan yang seimbang. Barulah keperluan tenaga yang diperlukan badan anda cukup untuk aktiviti seharian anda.
  3. Tidak Cukup Tidur - Setiap malam anda disarankan untuk tidur selama 7-8 jam. Jadikan tidur sebagai prioriti untuk mengembalikan tenaga anda.
  4. Terlalu Banyak Kafein - Kafein membantu anda segar dan meningkatkan kadar kosentrasi apabila anda mengambil dos yang tidak keterlaluan. Terlalu banyak kafein di dalam kopi akan menyebabkan kadar degupan jantung bertambah, tekanan darah meningkat dan ada kajian mengatakan terlalu banyak kafein akan menyebabkan anda menjadi lemah. Secara perlahan-lahan turunkan ketagihan anda terhadap kopi. Penurunan secara mendadak akan menyebabkan anda kembalikan ketagih dan menyebabkan anda bertambah lemah.
  5. Kurang Darah Merah (Anemia) - Kurang darah merah menyebabkan badan anda berasa lemah. Ketahui => 10 makanan penambah darah
  6. Tekanan Emosi - Tekanan emosi juga memberi kesan terhadap fizikal anda. Dalam keadaan tertekan, anda akan cepat berasa lemah, sakit kepala dan hilang selera makan.
  7. Dehidrasi - Mudah letih & penat  mungkin disebabkan kurangnya pengambilan air. PEngambilan air yang tidak mencukupi menyebabkan oksigen kurang dan menyebabkan anda rasa letih dan mengantuk. Anda seharusnya mengambil sekurang-kurangnya 3liter air setiap hari.
Cadangan Pengambilan Supliment Semulajadi bagi Mengatasi Masalah Cepat Letih Dan sentiasa Sihat Bertenaga.

  1. Energising Soy Protein (ESP)
  2. Vitamin C
  3. Vitalea
  4. B Complex
Siapa yang sesuai mengambil supliment seperti di atas?
  1. Sesuai untuk semua lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan yang menyeluruh termasuklah ibu mengandung, ibu menyusu, ibu berpantang, warga emas dan juga pelajar.
  2. Sesuai untuk individu yang cepat letih, lesu dan tidak bermaya.
  3. Sesuai untuk individu yang kerap demam dan mudah dijangkiti penyakit. Ketahui => Cara Kuatkan Sistem Imun Badan Supaya Tidak Mudah Dijangkiti Penyakit.
  4. Sesuai untuk individu yang mudah stress dan cepat mengatuk
  5. Sesuai untuk individu yang sangat sibuk dan mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang.


Set Favourite Saya!!!

😍SSalah satu sebab saya jatuh cinta dengan produk Shaklee ni kerana… bila ambil supplement Shaklee n, Alhamdulillah, Bila bangun pagi… confirm badan akan rasa fresh dan bertenaga hingga ke petang.
Yelah kan, bukannya senang bila dah ada anak..nak uruskan kerja-kerja rumah lagi…Betul tak??
Disini saya kongsikan vitamin terbaik untuk pastikan badan sentiasa energetic everyday yang saya consume sehingga sekarang...
Vitamin wajib pilihan saya setiap hari ialah 

✔ESP
✔Alfalfa
✔Vitalea
✔Vita C
✔Ostematrix
✔Vita E
✔Omega…
Kalo kebetulan Ade bajet lebih,sy amik vivix jg..
Kalau korang juga nak tahu apa perbezaan lepas ambil Vitamin-vitamin nie..boleh cuba dan rasa sendiri…:)
Pasti korang akan terus jatuh cinta …

Sekiranya anda berminat untuk atasi masalah anda dengan segera, anda bolehlah dapatkan Set Tenaga ni dengan segera. Hubungi saya seperti di bawah. Nak lagi cepat anda boleh terus buat pembelian secara online dengan hanya klik pada butang "Order Sekarang"

 Set Tambah Darah
Hubungi saya:

sms/ whatsapp: 014-8444220
Fb Page: Pakarvitamin. Com
COD Area: Gambang - Taman Tas - Kuantan - Pekan


Penghantaran Menggunakan Poslaju Ke Seluruh Negara

Friday, 2 December 2016

Impian pada Masa Akan Datang

Duduk rileks petang-petang ni terfikir pulak... Apa yang berlaku pada saya 20 tahun nanti ?
Adakah saya masih hidup / dah xde di Dunia ni..
Adakah saya sudah menjadi seorang yang kaya dan berjaya?
Adakah saya masih di takuk lama lagi?
Adakah saya jadi seorang yang malang pada ketika itu?
Nauuzubillahiminazzaalik...

Umur sekarang dah menjangkau 30 tahun.. 20 tahun lg umur dah 50 tahun weh!
Apa yang saya harapkan 20 tahun lagi ialah diberi Kesihatan yang baik, masih cergas & bertenaga..
Untuk ape sihat & bertenaga tu??
Mudah-mudahan diberi kekuatan untuk beramal Ibadah kepada Allah, kumpul banyak kebaikan & perbanyakkan Amal kebajikan.
Lagi?? Ape yang saya harapkan 20 tahun lagi?
Masa tu saya:
✔ sudah menunaikn haji & umrah
✔ saya nak Ade kereta besar.. senang nk muat anak-anak ramai😅
✔ saya nak Ade 4 biji Rumah.. mana tahu kot2 nanti rumah tu boleh Di wakafkan jadi Rumah kebajikan anak-anak yatim ke rumah bagi pelajar-pelajar tahfiz ke..
✔ saya nak semua pinjaman-pinjaman bank tu dah dijelaskan semua.. senang kan, bila tiada hutang lagi.
Hmmm... boleh ke saya capai impian saya ni??
Siape cakap tak boleh? tidak mustahil bagi semua orang untuk dapatkannya... dengan Syarat mesti adanya
USAHA yg brterusan...

ISTIQAMAH dgn apa yg dilakukn...

FIKIRAN yang sentiasa POSITIF

HATI yang cekal & kuat

DOA kpd pemberi Rezeki...

TAWAKKAL....

#tsunamishaklee

Anda berminat untuk dapatkan vitamin semulajadi yang selamat & berkesan? Segera hubungi saya seperti di bawah ye ;)

Hubungi saya:

sms/ whatsapp: 014-8444220
Fb Page: Pakarvitamin. Com
COD Area: Gambang - Taman Tas - Kuantan - Pekan

Penghantaran Menggunakan Poslaju Ke Seluruh Negara


Pengedar Shaklee Kuantan , Pekan, Gambang, Indera Sempurna

Kenapa Awak perlu cari saya??

Sebab👉

✔ Saya boleh Bantu awak sihat
✔ Ajarkan bagaimana gaya hidup sihat
✔ Bantu selesaikan masalah kesihatan awak
✔ Bantu ibu-ibu hamil, ibu-ibu menyusu.
✔ Bantu awak yang Ade masalah period tidak teratur, emosi tak stabil
✔ Saya boleh ajar awak detoks semua toksin dalam badan awak..

Awak nak beli Supplement daripada saya??

Saya boleh👉

✔Poskan untuk awak sekiranya jauh
✔Sekiranya dekat, saya boleh COD je depan pintu Rumah awak...
✔ Konsultasi PERCUMA daripada saya😊

kan mudah tu...

Ape??
Awak nak Murah & Jimat?

Awak bolehlah👉

✔ Daftar sebagai ahli Shaklee di bawah saya.
✔ Ade group di facebook & Whatsapp untuk support bisness awak..


Awak tak nak buat Bisnes pun tidak mengapa.. Awak boleh juga daftar ahli untuk tujuan makan sendiri dan makan bersama keluarga juga.

Tiada paksaan pun..

Matlamat utama saya, untuk ajak semua orang sihat dengan cara yang betul dan selamat.

Awak nk tahu details lg?

✔ Whatsapp sy cepat2 lah 014-8444220

Hubungi saya:

sms/ whatsapp: 014-8444220
Fb Page: Pakarvitamin. Com
COD Area: Gambang - Taman Tas - Kuantan - Pekan


Penghantaran Menggunakan Poslaju Ke Seluruh Negara



😘

Tanda-tanda Anda Akan Menjadi Seorang Yang Berjaya



Assalamualaikum & Selamat sejahtera..

Semua Orang Boleh Berjaya!!!

Antara Nilai yang saya nampak dalam sesuatu Bisness.
Tanpa mengira umur Muda / Tua, semuanya bukan menjadi penghalang seseorang itu untuk BERJAYA.. Betul x?
Yang penting mestilah Ade kehendak seiring dengan USAHA Tanpa Jemu & jaga hubungan dengan PEMBERI REZEKI..


Berikut adalah senarai tanda-tanda anda akan menjadi seorang yang berjaya InsyaAllah!
1. Anda fleksibel untuk berubah

Ada masanya keadaan berubah yang memerlukan anda sendiri turut berubah. Perubahan tidak memberi impak negatif kepada anda.

2. Anda tidak suka merungut dan mengeluh

Selalu sangat merungut dan mengeluh memberi perasaan negatif kepada diri dan juga orang keliling

3. Anda sering produktif

Mengurus masa dengan baik selalu dan tidak melakukan perkara membuang masa yang tidak mencapaikan matlamat anda

4. Anda boleh tingkatkan motivasi sendiri

Selalu ambil tindakan tanpa perlu disuruh dan tanpa melengahkan masa

5. Anda suka buat lebih dari apa yang diperlukan

Anda tahu melakukan lebih dari apa yang perlu memberi kepuasan kepada diri dan juga meningkakan kredibiliti anda pada pandangan orang lain

6. Anda bersedia membantu orang lain

Lebih banyak anda membantu orang lain, lebih ramai yang akan membantu anda satu masa nanti. Bak kata, the more you give, the more u get.

7. Anda seorang yang pemaaf

Tidak ada gunanya menyimpan dendam dan sakit hati. Maafkan orang lain dan jadikan diri lebih kuat.

8. Anda menghadapi cabaran dan belajar dari nya

Anda suka melihat cabaran sebagai peluang, dan pelajari serta perbaiki melaluinya

9. Anda suka melihat kejayaan orang lain

Kejayaan orang lain memberi semangat dan inspirasi kepada anda dan bukan kebencian dan iri hati

10. Anda suka mendampingi orang yang berjaya

Kerana dapat “aura” kejayaan serta sering berasa positif dikalangan mereka yang positif!

Sumber: Irfan Khairi



Anda tercari-cari vitamin semulajadi yang selamat dan semulajadi?

Hubungi saya:

sms/ whatsapp: 014-8444220
Fb Page: Pakarvitamin. Com
COD Area: Gambang - Taman Tas - Kuantan - Pekan

Penghantaran Menggunakan Poslaju Ke Seluruh Negara


Kelas Anjuran Daripada Upline Shaklee


Assalamua'laikum.. Hai..
Awak tahu x??? Tak tahu...hihihi
Meh sini nk bgtau...
Sepanjang join Shaklee ni bnyak ilmu yang saya dapat.. Macam mana boleh dapat ilmu2 tu?
Semestinya lah banyak dapat daripada upline saya...
Walaupun jauh bukan Jadi penghalang bagi orang-orang bisness Zaman sekarang ni...
Semuanya di hujung jari je tau...
✔ Kelas marketing menerusi Facebook, Telegram, Instagram, whatsapp dll
✔ Kelas nutrisi
✔ Kelas blogging
✔ Kelas melalui webinar
Dan banyak lg lh...semuanya menerusi Alam Maya je...
Sekiranya kami ada apa-apa yang tidak faham, kami  terus je tanya...
Sambil rehat-rehat di Rumah pun boleh dapat ilmu dan boleh apply terus ilmu yang kita dapat tu...
Seriously, saya memang respect lah upline saya ni...memang celik betul..Bukan setakat #celikvitamin jer..IT pun diorang celik jugak.

Sekiranya berminat untuk sertai kami dalam bisnes Shaklee. Bolehlah hubungi saya seperti dibawah. Group support di facebook & whatsapp disediakan untuk membantu anda.

Hubungi saya:

sms/ whatsapp: 014-8444220
Fb Page: Pakarvitamin. Com
COD Area: Gambang - Taman Tas - Kuantan - Pekan

Penghantaran Menggunakan Poslaju Ke Seluruh Negara









😍

Monday, 6 June 2016

Cadangan Pemakanan Detoks Di Bulan Ramadhan - 7-Day Meal Plan







Hari Pertama
Hari Ke-2

Hari Ke-3
 Hari Ke-4
Hari Ke-5
Hari Ke-6
Hari Ke-7
Set Detoks Shaklee

 Set Detoks
Hubungi saya:

sms/ whatsapp: 014-8444220
Fb Page: Pakarvitamin. Com
COD Area: Gambang - Taman Tas - Kuantan - Pekan

Penghantaran Menggunakan Poslaju Ke Seluruh Negara